Polírozás

Gépjárművek polírozása a Kardos Autókozmetikában!

Kicsit beszéljünk a polírozásról. Egy korrekciós polírozás során a jármű fényezésének legfelső rétegében lévőkarcolódások "eltüntetését", javítását értjük. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy ezt polírozással, egyfajta csiszolással érjük el nem pedig a karcok töltőanyaggal való feltöltésével. Na de, hogyan is néz ki, egyáltalán mi is az a korrekciós polírozás? 

A kérdés jogos. Autókozmetikánkban kétféle polírozás érhető el és rendelhető meg. Az első az úgynevezett fényesítő polírozás, amely során a fényezésnek legmegfelelőbb polírszer és korong használatával egyfajta megújítást végzünk a lakkozáson  egy lépésben. Ennek következtében az autó külső megjelenése szép fényes lesz ám a karcok döntő többsége látható marad. 

Na de térjünk vissza az első bekezdésben taglalt korrekciós polírozásra, hiszen ekörül van a legnagyobb misztikum. Egy korrekciós polírozás első lépéseként felmérjük az autó állapotát (ezért kérünk, hogy amennyiben lehetőséged van lemosva hozd el az autót). A felmérés során rétegvastagság mérő segítségével megállapítjuk, hogy mi az autókozmetikus mozgástere a fényezésen, mi az amivel dolgozni tudunk. Ezt követően felmérjük a szabad szemmel látható karcokat. Ezidáig nem is túl bonyolult dolog. Itt jön a dolog lényege elmondjuk az ügyfélnek, hogy kérjük szépen felejtsük el azt, hogy 3 lépcsős polírozás. Igen tudjuk, az internet ezzel van tele. De egy korrekciós polírozás annyi lépésből áll ahányat a felület megkövetel. Nem ritka esetben 5-6 ha az esetleges csiszolást is beleszámítjuk akár több is. 

Narancsosság megszüntetése

A Kardos Autókozmetikában a polírozást lakktisztítással kezdjük, ezt követően választjuk ki a kezdéshez megfelelő anyagot és korongot. Miután a szükséges lépések során a lehetőségekhez képest az összes karcot kipolíroztuk megkaphatja az autó a védelmet. Ez alapból egy wax bevonat, amely igény esetén kerámia bevonattal is kérhető.

 

Korrekciós polírozás után